• BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM
  • BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM

BERGSE LINKER ROTTEKADE, ROTTERDAM

Verbouwing van een bijzondere woning aan de Rotte.
Aan de Bergse Linker Rotte kade staat een bijzondere woning. De nieuwe eigenaren en de architect delen de mening dat het de uitstraling van een vastgelopen woonwagen heeft, een Frans Bauer huis. De woning ligt wel op een prachtige locatie aan de bocht van de Rotte aan de Bergse Linker Rottekade en heeft een goede oriëntatie en een fijne brede opzet.

Nieuwe uitstraling
Gezamenlijk zijn we op zoek gegaan naar ingrepen waarbij bovenstaande kwaliteiten behouden blijven, maar de woning een totaal nieuwe uitstraling en ruimtelijkheid krijgt. In het huis worden enkele ingrepen gedaan die de woning aanmerkelijk ruimtelijker maken en de relatie tot de Rotte vergroten. Aanpassingen van de gevel zijn vooral gericht op een betere relatie met de tuin en vanaf de eerste verdieping zicht op de Rotte.

Ander karakter
Om het uiterlijk van de woning een ander karakter te geven worden er een paar grote ingrepen gedaan. Er komt er een sprekende, rondgaande luifel ter hoogte van de huidige goot. Daaronder komt een rondom het gehele huis een doorlopend terras. Deze twee horizontale ‘schijven’ vormen het kader van de nieuwe gevel. Hiertussen worden nieuwe kozijnen gespannen. De bestaande metselwerk (steenstrips) gevel wordt gestukt in een witte kleur. 
Ter plaatse van de entree, nis en rond de nieuwe berging worden smalle verticale hardhouten latten aangebracht. Aan de achterzijde komen houten schuifpuien. De (loze) dakuitbouw op het voordakvlak en de loze, schoorsteen worden verwijderd. Op het voor- en achterdak worden grote dakkapellen geplaatst. 
Het karakteristieke witte hekwerk met gouden bollen wordt vervangen door een groene erfscheiding. De hele tuin zal een veel ‘natuurlijker’ inrichting krijgen.

‘Een vrijheid van denken die ontroert’
Marie Louise Oosterloo, opdrachtgever privaat woonhuis
‘Wendy is ongelooflijk eerlijk en betrouwbaar. Ze bluft nooit, maar ze weet wel heel goed welke richting ze op wil. Dat is voor ons als opdrachtgever een belangrijke kwaliteit. Toen ze haar eerste schetsen voor de verbouwing van ons huis presenteerde, was ik ontroerd door de creativiteit en de vrijheid van denken die daaruit sprak.’

PROJECT ISM STUDIO AAAN:
Verbouwing woonhuis
ADRES:
Bergse Linker Rottekade , Rotterdam
OPDRACHTGEVER:
particulieren
AANNEMER:
van Meijering ism G&S Groep
OPLEVERING:
voorjaar 2017