VOORWINDE ARCHITECTEN

VOORWINDE ARCHITECTEN

Voorwinde architecten is het architectenbureau van ir. Wendy Voorwinde. Het is een compact en wendbaar bureau met een schat aan ervaring en een rijk netwerk. Voorwinde Architecten is praktisch en betrokken, open en zakelijk.

 

Een open proces

De aanpak is altijd persoonlijk en op maat. Samen met de opdrachtgever wordt gezocht naar de essentie van de opgave. Bouwen gaat niet alleen over vierkante meters en voorzieningen, maar ook over uitstraling en sfeer. Voorwinde Architecten neemt de betrokken partijen mee in overwegingen en keuzemomenten. Dit gezamenlijke proces leidt tot een eindresultaat dat de vraag overstijgt en verrast.

 

Plezier en vakmanschap

Plezier in ontwerpen is de kracht. Samen met de adviseurs van het buro wordt gezocht naar de beste oplossingen, van de eerste schets tot de laatste steen en binnen het beschikbare budget. ‘Een ontwerp tot op het laatste detail uitwerken en samen met de constructeur en de aannemer het optimale eruit halen, daar heb ik lol in. Dat is voor mij het ambacht van architect.’ Wendy Voorwinde

 

Bouwen en transformeren

Voorwinde Architecten richt zich naast woningbouw ook op transformaties en herontwikkeling van bestaande gebouwen en locaties.

 

Voorwinde Architecten komt voort uit Rijnvos Voorwinde architecten, een bureau groot geworden met woningbouwprojecten.

BUREAU

Bureau voor woningbouw – transformaties – ontwikkeling
Voorwinde Architecten richt zich naast woningbouw ook op transformaties en ontwikkeling. Voorwinde Architecten is lid van de branchevereniging van Nederlandse Architecten (BNA) en werkt volgens de regels van de CR2013 en de DNR, zoals deze is opgesteld door de BNA.

Kenniscluster XS Rijnmond
Sinds 2016 is het bureau aangesloten bij het kenniscluster XS Rijnmond. Dit is een groep van compacte architectenbureaus die kennis uitwisselt over kwaliteitscriteria en ondernemerschap tijdens maandelijkse bijeenkomsten.

Interview met Wendy Voorwinde door Catja Edens 

‘Een gebouw afmaken tot op de laatste steen. Daar heb ik lol in.’

– Wendy Voorwinde

‘Ontwerpen is het leukste wat er is. Ik vind het heerlijk om samen met de opdrachtgever al schetsend ideeën te verkennen Hoe breng je de vraag van de opdrachtgever samen met de context, en wat zijn de constructies en materialen die daar het beste bij passen? Hoe zorg je dat alles vervolgens binnen budget op een unieke manier samenkomt? Ik wil een gebouw echt afmaken tot op de laatste steen, een ontwerp tot op het laatste detail uitwerken en met de constructeur en aannemer het optimale eruit halen. Ervoor zorgen dat alles klopt, daar heb ik lol in. Dat is voor mij het ambacht van architect.’

lees meer>> wendyvoorwindeinterview

WENDY VOORWINDE

In 1987 ben ik afgestudeerd als architect in Delft. Hierna heb ik eerst de praktische ervaring opgedaan bij Mecanoo architecten als meewerkend ontwerper en aansluitend als projectarchitect bij Dobbelaar de Kovel de Vroom (DKV) architecten in Rotterdam.

Praktijk – onderwijs – welstand
In 1994 ben ik samen met Marie Jose Rijnvos zelfstandig het architectenbureau Rijnvos Voorwinde Architecten gestart. Naast de praktijk heb ik diverse gastdocentschappen vervuld aan de TU Delft en de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam. Vanaf 2003 ben ik als welstandsgedelegeerde en voorzitter werkzaam voor Dorp, Stad en Land in verschillende gemeenten en steden.

Ook zit ik sinds 2011 in de welstandscommissie in Den Bosch. 
Ik zie mijzelf als een praktische, creatieve en zakelijke bondgenoot in het bouwproces.

Wendy’s CV (download)

Colofon

Ontwerp Visuele Identiteit

Aan de realisatie van de website voor Voorwinde Architecten hebben de volgende ontwerpers en fotografen een bijdrage geleverd:
MVAVD design, Rotterdam
Sanoto studio, Ridderkerk

Fotografie/3D’s
Sebastian van Damme

Studio-IK
Frank Hanswijk, Rotterdam
Jannes Linders, Rotterdam
Scagliola Brakkee, Rotterdam
Rob ’t Hart, Rotterdam
Bastiaan IngenHousz, Dordrecht
Rob Koenen, Rotterdam
Harry Noback, Apeldoorn
Rene de Wit, Breda
Jeroen Jongeneelen
Paolo Faleschini
AAAN studio Rotterdam
Petra Appelhof, Nijmegen

Order Form

Please fill out the form and we'll get back to you asap