BUREAU

Bureau voor woningbouw – transformaties – ontwikkeling
Voorwinde Architecten richt zich naast woningbouw ook op transformaties en ontwikkeling. Voorwinde Architecten is lid van de branchevereniging van Nederlandse Architecten (BNA) en werkt volgens de regels van de CR2013 en de DNR, zoals deze is opgesteld door de BNA.

Kenniscluster XS Rijnmond
Sinds 2016 is het bureau aangesloten bij het kenniscluster XS Rijnmond. Dit is een groep van compacte architectenbureaus die kennis uitwisselt over kwaliteitscriteria en ondernemerschap tijdens maandelijkse bijeenkomsten.

Interview met Wendy Voorwinde door Catja Edens 

‘Een gebouw afmaken tot op de laatste steen. Daar heb ik lol in.’

– Wendy Voorwinde

‘Ontwerpen is het leukste wat er is. Ik vind het heerlijk om samen met de opdrachtgever al schetsend ideeën te verkennen Hoe breng je de vraag van de opdrachtgever samen met de context, en wat zijn de constructies en materialen die daar het beste bij passen? Hoe zorg je dat alles vervolgens binnen budget op een unieke manier samenkomt? Ik wil een gebouw echt afmaken tot op de laatste steen, een ontwerp tot op het laatste detail uitwerken en met de constructeur en aannemer het optimale eruit halen. Ervoor zorgen dat alles klopt, daar heb ik lol in. Dat is voor mij het ambacht van architect.’

lees meer>> wendyvoorwindeinterview